De grote oversteek
Aloha ! (maar dan in het Maleis)
Ik had u een update vanop Maleisische bodem beloofd, en ik ben een vrouw van mijn woord. Of háár woord. Whatever. Vanaf nu denk ik weliswaar enkel en alleen nog maar in een andere taal. Dat spreken, da’s nog niet voor meteen.
We springen nog even in de achterwaartse teletijdmachine:
Dinsdag 10 september: mij fris en monter uit mijn bed gehesen. Het lijkt alsof het pas gisteren was. En dat was het eigenlijk ook. Vandaar wellicht. Startklaar voor de jaarlijkse grote oversteek naar warmere oorden. Maar eerst nog eventjes over naar de orde van de dag: de jarigen van de dag - Iris en Vincent - geen tweeling, maar toch krak op dezelfde dag geboren, nog vlug wat virtuele kussen toewerpen. Met rugzak en al op de weegschaal: ik zit bijlánge nog niet aan het maximum-gewicht van 25 kg (de rugzak welteverstaan) – ik ga voor een derde ervan deze keer. Nog zelden zo ‘light’ gereisd. Ik word nog een echte pro. De laatste restantjes uit de frigo opgegeten en uitgedronken (exclusief wijn en bier, daar is geen haast bij). Van ver afscheid genomen van enkele buren (nee, "je mag niet mee in mijn valies"). Schoon weer, dus ideaal voor een morgenwandeling naar de statie. Onderweg nog een vluchtige foto van mijn all-time-favourite-spreuk langs de vesten, op de gevel van het Bargehuis (*). Nog van toepassing ook, vandaag. Dat moet lukken. Om uiteindelijk belachelijk vroeg op het perron te belanden. Zo ver zijn we dus al. Als nu ook 'de trein is altijd een beetje reizen' vandaag niet teveel tegentjok is, dan ben ik een tevreden mens. Alle punten voor de NMBS uiteindelijk. Geen noemenswaardige vertragingen ook. Ook van toepassing trouwens op deel 2 (Brussels - Doha) én deel 3 (Doha - Kuala Lumpur). Deze laatste 2 met dank aan de airhostessen (M/V/X) van Qatar Airways die me op 10 km hoogte heel liefdevol hebben toegedekt met een fleece-dekentje toen het kiekenvlees op mijn vel de bovenhand had genomen door de veel te enthousiaste airco in hun vliegende ijsvogel. Het went maar niet. Die airco.
Maar intussen zijn we een kleine dag later, en 10000 km verder en ik ben – nogmaals – een tevreden mens. Bij het verlaten van de luchthaven wel meteen een hete föhn op mijn lijf gekregen. Ik ben duidelijk overdressed. Het is hier bloed- en plakkerig heet. Een zwemtenue was hier beter op zijn plaats, maar ik ben hier in een - hoofdzakelijk - moslimland beland, dus de correcte dresscode gaan we - voor de rest van de reis - altijd wel een beetje moeten incalculeren.
Zo, en daar stond ik dan, enkele uren geleden. Te glunderen voor de Twin/Petronas Towers. Qua 1ste impressie kon dit wel tellen. Toch wel wat onder de indruk dus. Van al die lichtjes enzo. Al is een gebouw nog altijd een gebouw. Hoe hoog of laag het ook is. De bijhorende 'dansende fonteintjes' zorgden dan weer eventjes voor een MELI-jeugdsentiment-flashback. Maar goed, het is hier intussen iets na middernacht (ik ben onderweg hier naartoe ergens 6 uur kwijtgespeeld - heel bizar - maar die eis ik dan wel weer terug op over enkele weken) en ik hou me klaar voor mijn 1ste nacht. Niemand om mij met een fleece-dekentje toe te dekken deze keer, maar dat valt dan ook weer even mee. Het zal sowieso een zwoele nacht worden. Ik plak nu al aan mijn matras.
Tot over enkele dagen, voor een 2de – uitgebreidere – impressie van mijn tijdelijke nieuwe thuis.
Slaapwel!
X
(*) ‘Als je weggaat', kom je dan weer terug?
“Als ik terugkom", ben je er dan?
Mooi hé, die spreuk? Was je wat in een melancholische stemming? 😋. Ben je intussen al losgekomen van je matras? Geen last van mogelijke tyfoons? Ben je wat voorzichtig? Veel vragen. 🙃
Hoi zus, hier een reactie vanuit het verre Beernem. Eindelijk een gaatje gevonden om ons even te laten horen. Dat komt omdat het eindelijk eens niet meer giet met bakken. Voor een gezin in volle verkiezingsmodus kan dat niet slechter vallen. Het is hollen met pap en borstel van de ene plek naar de andere. Tussenin moet ik dus ook nog extra op ons oma letten maar ik heb dit handig aangepakt: ze is opgenomen in ons campagneteam en plooit nu dag en nacht folders. Tussenin krijgt ze wat spaghetti en je gelooft het of niet: vraagt ze weer om nog meer foldertjes om te plooien. Krijg nu wat zeg! Die zit nu met een verslaving. Hoe lossen we dat straks op....?? En ondertussen is jouw metekindje er nog eens in geslaagd om met onderscheiding zijn masterdiploma te halen. Lap! Nu moeten we nog naar de proclamatie. Maar je weet niet hoe fier we zijn. Maandag is het zover. Geladen met een sacoche vol zakdoeken gaan we richting Ufo voor de huldiging. Ondertussen eerst nog zondag een sneukelroute op het programma, misschien krijgen we wel zin om naar de proclamatie te fietsen. Zo, nog veel weliswaar minder dan bij jou, warme groeten en tot de volgende reactie.
Geen twijfel mogelijk: we zullen er zijn! X
Dankjewel voor de virtuele-plakkerige?- verjaardagskus